Elnöki köszöntő

Kedves vitorlázás iránt érdeklődő barátunk!

Üdvözöllek az Orfűi Vitorlás Egyesület honlapján. Klubunk Orfűn, a Pécsi-tavon működik, ahol 1968 óta vitorláznak rendszeresen. Az OVE vitorlás bázisa egyben a Baranya megyei vitorlázás központja is. Jelenleg három szakág keretei között folyik az egyesület vitorlás sporttevékenysége. Tagságunk létszáma megközelíti a száz főt. Vitorlázás, szörf és modellvitorlázás szakágakban több mint ötven versenyzővel büszkélkedhetünk. A vitorlás sportban, az Optimist, Laser Bahia, Finn, Kalóz és IOM valamint a szörf hajóosztályokat preferáljuk, modellvitorlázóink IRSA és NAVIGA rendszerekben versenyeznek. Évente 4-8 alkalommal, heti beosztásban vitorlástáborokat szervezünk, ahol 8-14 év közötti életkorú növendékeket tanítunk meg a vitorlázás alapjaira és vezetünk be a vitorlás sport világába. Alkalomszerűen felnőttképzéseket is szervezünk a jolle-vitorlázás iránt érdeklődők részére. Hajóparkunkat folyamatosan bővítjük és fejlesztjük mind az utánpótlás nevelő és oktatóhajók, mind a versenyhajók vonatkozásában. Egyesületünk tagszerve a Magyar Vitorlás Szövetségnek és a Magyar Szörf Szövetségnek. Baranyai Vitorlás Szövetség híján, alapító tagként csatlakoztunk a Balaton déli partján működő klubokat tömörítő Somogy Megyei Vitorlás Szövetséghez és annak szakmai munkájához. Folyamatos tárgyi és anyagi támogatást élvezünk Orfű Község Önkormányzata részéről. Partnerkapcsolatban állunk az Orfűi Turisztikai Egyesülettel és az Orfű, Pécsi-tó NKft-vel. Állandó médiapartnerünk a Compass magazin.

Valamennyi szakágra kiterjedő intenzív versenyprogramot hirdetünk minden szezonban. Legnagyobb rendezvényünk az augusztus végére datált Vitorlás Napok, amit évről évre nagyobb, országos érdeklődés mellett rendezünk meg. Évadnyitó rendezvényünk a Tókerülő hétvége május elején. Nyáron rendezzük a Lázár deák Emlékversenyt és az OVE Kupát valamint több szörfversenyt. Modellvitorlás bajnokságoknak és kupasorozatoknak adunk otthont. Az utóbbi években Magyarország legjelentősebb modellvitorlás versenybázisává nőttük ki magunkat és ennek okán a közeljövőben több nemzetközi regatta, EB és VB rendezésére aspirálunk. 2017-ben modellvitorlás világbajnokságot rendeztünk a Pécsi-tavon.

Célunk az orfűi vitorlázás népszerűsítése és folyamatos fejlesztése, hatékony hajóosztály politika kialakítása mindhárom szakágunkban. Regatták, vitorlástáborok és szakmai programok megvalósítása mellett szervezzük tagságunk sporttevékenységét. Gyere és vitorlázz velünk a Pécsi-tavon!

DR BODNÁR IMRE – ELNÖK