A rádióirányítású modellvitorlázás.
Az általunk művelt modellvitorlázás nem egyenlő a makettezéssel, csupán olyan kisméretű hajókkal való vitorlás versenyzés, amibe nem lehet beleülni, ezért a partról irányítjuk. Ezekre a hajókra ugyanazok a fizikai szabályok vonatkoznak, mint a nagyobbakra, és a nagy vitorlás versenyzés szabályai szerint versenyeznek. Nem csoda, hogy számos nagy vitorlás versenyző is élvezettel vesz részt ezeken a versenyeken.
2018-során tizenegy OVE-PÉMK vitorlázó versenyzett öt hajóosztályban a modellvitorlázó versenyeken. Egy-egy fő több versenyen is elindult, ha összeadjuk az egyes versenyzők által teljesített versenyek számát, kiderül, hogy összesen 142 versenyt teljesített a csapat. A versenyek között voltak külföldi és hazai nemzetközi események, valamint hazai Országos Bajnokságok, kupaversenyek és ranglista versenyek.
Az öt hajóosztályban, amiben versenyzőink elindultak négyben elnyerték az Országos Bajnoki címet. Három hajóosztályban ifj. Csóka László bizonyult a legjobbnak, míg egy hajóosztályban Kiss Miklós győzedelmeskedett. Egy hajóosztályban Székely Antalnak sikerült OB második helyezést elérnie.
Az F5-M osztály Európa Kupa sorozat két futamán indultak helyi modellvitorlázók. A magyar futamon ifj. Csóka László első, míg az ausztriai futamon 2. helyezést ért el. Ausztriában a nemzetközi F5-E/IOM hajóosztály versenyét győzelemmel fejezte be.
A 2018-év során a versenyzők, az összes versenyen ahol indultak, tizennyolc első, nyolc második és kilenc harmadik helyezést értek el.
A 2019-es tervek hasonló részvételt és eredményeket tartalmaznak, melyek eléréséhez a tagok szorgalmasan készülnek.
Tervezzük, hogy az év során az OVE megvásárol hat Dragon Force RG65 osztályú modellvitorlás hajót, melyeket a gyerek és felnőttoktatás során jól lehet használni a helyzetek gyors bemutatására, a stratégiai és taktikai elemek intenzív gyakorlására, valamint versenyzésre.