Kálmándy Feri jelenti!

Visszatekintve a tavalyi évre, az időjárás nem kényeztette el az Orfűi Vitorlás Egyesület szörföseit. A biztatóan szeles tavasz után sokszor egy hónapot kellett várni a következő vízre szállásig. Sajnos így volt ez a versenyek nagy részénél is, leszámítva a május első hétvégéjén rendezett tókerülő versenyt. Ez azért volt izgalmas, érdekes kihívás nekünk, mert a vitorlásokkal egy időben, azonos pályát teljesítettek a szörfösök is.
A két klub összevonása utáni kissé bizalmatlan légkör megszűnt, a kölcsönös megbecsülés és tisztelet vette át a helyét. Sőt, a szörfösök közül többen a vitorlázás iránt is komolyan érdeklődnek. A Rendeczki Roland és Sinka Zoltán páros a 470-essel már igazi kihívást jelent a vitorlázó sporttársaknak.
Új tagokkal bővült a szörfösök tábora, valamint megjelentek az érdeklődő, tanulni vágyó fiatalok is. Ezért az egyesület két új komplett gyerek rigget (3 és 3,5 négyzetméteres vitorla + árboc + bum) vásárolt, ezeket bárki használhatja.
Komoly és rég óhajtott beruházás valósult meg tavaly nyáron a tároló előtti vízre nyíló, sínen gördülő kapu felszerelésével. Az ehhez szükséges földmunkát, betonozását a tagok közösségi munkában végezték el. Az idei évben szeretnénk még több versenyen, még nagyobb létszámmal részt venni (csak fújjon a szél). Valamint szeretnénk új érdeklődőket bevonni az egyesület munkájába, és megtanítani nekik a szörfözés alapjait. Amennyiben lehetőség lesz rá – a régi úszóstég helyére – egy újabb, jobb állapotú, gondozást nem igénylő műanyag stég kerül majd.
Várjuk, hogy elolvadjon a tavon a jég, várjuk, hogy fújjon a szél, és szeretettel várjuk a szörfözés iránt érdeklődőket az egyesületünkbe. Aloha!
Kálmándy Ferenc (HUN 29)