A huszadik Vásárhelyi!

Augusztus utolsó hétvégéjén jön a huszadik Vásárhelyi. 1968-óta 19 alkalommal rendezték meg a Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyt Orfűn a Pécsi-tavon. Idén jön a jubileumi huszadik verseny, ami a XI. Compass Vitorlás Napok vitorlásversenye.

A hagyományokhoz híven lesz szörf és modellvitorlás verseny is az orfűi regatta hétvégén, ami idén a tó ős versenyét a Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyt ünnepli. Orfűn az 52. vitorlás szezont éljük a maga mozgalmas és változatos programjával, melynek a csúcspontja az augusztus 30 és szeptember 1 napjai közé eső Vitorlás Napok eseményei lesznek.

A hajóosztályok tekintetében is lesz változás, idén a 470-es és az E-jolle önálló hajóosztályként szerepel a kiírásban. Természetesen bármilyen Orfűn használható hajóval lehet indulni az Összevont Dingi értékelési kategóriában, ahol a hajók előnyszám szerint versenyeznek. A hagyományos hajóosztályok az Optimist, a Laser, a Finn, a Kalóz és a Laser Bahia természetesen külön versenyeznek a Vitorlás Napokon.

Pénteken IOM regattával indul a hétvége, szombaton és vasárnap mindhárom szakág vízre száll, lesz Marblehead Európa-kupa, szörf sprint verseny és a XX. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny futamai.

Infó: http://vitorlasnapok.hu/