Lázár deák Emlékversennyel indult a pécsi-tavi vitorlás szezon!

A koronavírus járvány miatt jelentős csúszással június közepén indulhatott el a hazai vitorlás szezon. Az Orfűi Vitorlás Egyesület Évadnyitóját és Lázár deák Emlékversenyét összevonva június 13-14-én rendezte a 2020-as szezon első versenyét.

A kétnapos pályaversenyre 21 hajó és 24 vitorlázó nevezett négy hajóosztályban. Szombaton mostoha szélviszonyok között mindössze egy futamot sikerült megrendezni. Vasárnap élénkebb szélben további négy futamra került sor a Finn hajóosztályban, a többiek további két futamot teljesítettek. A döcögősen induló szezon végre elkezdődött és ez a tény felülírta a sokszor rossz irányból, hektikusan fújó szél okozta borzalmakat. A Pécsi-tó hozta a nyugati szélben megszokott szeszélyes formáját és futamonként többször újraosztotta a mezőnyt. Talán csak Székely Antal és Csonka András lett úrrá a helyi szél-matematikán, Székely öt győzelmével, Csonka öt második helyével stabil vitorlázással utasította maga mögé a teljes mezőnyt.
Optimist osztályban pontazonossággal végeztek a Huba ikrek, de most a több győzelem Zsombornak jelentett aranyérmet. A Laser Bahia mezőnyben a regnáló bajnokok, Olosz Iván és Varga József szoros versenyben nyertek a Rendeczki Roland, Sinka Zoltán páros előtt. Szörf osztályban Kálmándy Ferenc ezen a hétvégén is legyőzhetetlennek bizonyult.

Lázár deák Emlékverseny 2020 végeredmény
Optimist: 1. Huba Zsombor, 2. Huba Zétény, 3. Periskics László
Laser Bahia: 1. Olosz-Varga, 2. Rendeczki-Sinka, 3. Kaluczky-Kaluczky
Szörf: 1. Kálmándy Ferenc, 2. Periskics Miklós, 3. Lomb Áron
Finn: 1. Székely Antal, 2. Csonka András, 3. Farkas József, 4. Kellényi István, 5. Anka Attila, 6. Siptár Zoltán, 7. Forró Krisztián, 8. Rács Zoltán, 9. Kiss Hegedűs Zoltán, 10. Bachmann Bálint